Vi spelar för samma landslag men på olika spelplaner

05.09.2020

Wow. Verkligen bara Wow. Vad mycket mer måste Isak, Kulusevski göra för att få chansen/starta i landslaget!! Den ena har fått internationell beröm för sin säsong i Real Socidad gjort mål mot Barcelona och Real Madrid, den andra är Serie As mest lovande unga spelare och värvad till Juventus.

Varför fick aldrig Emir Kujovic chansen efter hans kanon säsong i Allsvenskan, Varför fick aldrig Milošević chansen då han var Sveriges bästa mittback runt 2015, Varför fick Abdul Khalili, nyckel i Sveriges u-21 guld, och Joseph Baffo, också nyckelspelare i guldet, aldrig fick chansen? Varför fick Samuel Armenteros aldrig chansen på riktigt efter 28 mål (!) i den Holländska ligan 2016-17? Varför har Niclas Eliason efter att ha vunnit assist ligan i Championship än idag aldrig fått chansen? Varför ha Ken Sema efter att han var startspelare denna gånga säsongen i Serie A än idag inte fått chansen?

Henok Goitom den ska vi inte ens prata om!

Nu är jag till och med snäll och inte nämner Jiloan Hamad, Astrit Ajderevic, Bahoui, Muamer Tankovic, Sotirios Papagiannopoulos, Carlos Strandberg, Pa Konate, Mikael Ishak och flertalet andra.

 Är alla ovanstående exempel bara slumpen? Är det verkligen bara "speltiden" eller vilket annat larvigt argument som kommer upp i stunden som ligger bakom att dessa spelare blivit så lite uppmärksammade av svensk media samtidigt som de har så svårt att få slå igenom i landslaget.

Jimmy Durmaz och Martin Olsson. 2 av Sverige bästa spelare under flera år - petade och bortglömda, aldrig en till chans att vissa vad de gick för. All respekt tills spelarna som tog deras platser men på den tiden var de inga, medans Jimmy och Martin var Sveriges bästa spelare i VM-kvalet respektive EM 2016, och ändå skedde vad som skedde.En och en är givetvis alla de här fallen inte särskilt märkvärdiga över huvud taget men slår man ihop de framstår snabbt ett läskigt mönster. 

Vi spelar för samma landslag men vi spelar på två olika spelplaner.

"Jag var tvungen att vara tio gånger bättre än alla andra." - Zlatan Ibrahimovic


Ayub Hussein