Välkomna till El Classico

18.12.2019

I många år har vi nu fått den ena ikoniska matchen efter den andra. Nya rivaliteter har uppståt och gamla ruttnat bort, i sport efter sport, men i La Liga ligger två grannar alltid i varandras nackar. Nu mötet mellan dessa lag på porten vår knackar. Det kommer snackas det kommer kanske fightas, den bästa fotbollen kommer spelas och vi, vi tackar. Två rivaler för evigt dömda att strida inbördes, deras framgång beroendet av varandra när det går bra för fienden skäller och vrider sig den andra. Vi talar om El Classico, minsann!


Vem minns inte de härliga sammandrabbningarna under Pep och Mous tid,då ingen fick lugn och ingen fick frid, vem kommer ihåg 5-0 på Campu Nou, eller 4-0 på Bernabeu.


Vem minns inte Inestas stående ovation, Messi krigandes bollen till 3-1 med endast ena skon eller när Barca var en portion för liten för Reals cupguld perfektion 2014 eller Ronaldos sista minuten straffområdets invasion 1-0 med huvudet, kaboom!

Det är dags för grishuvuden att bli slängda, politiska banderoller bli upphängda. Det är dags för känslor att svälla, passar bli slagna på längden och på det horisontella, det är dags för tacklingar att smälla, höra spelarna klaga och gnälla. Knuffar i ryggen lär någon känna.

  

Det här är El Clasico - vilken kollision, mina damer och herrar ingen illusion, den bästa fotbollen i världen högt upp på sin tron.


Vi få bara hoppas att årets upplaga blir en bra attraktion. Real och Barca ställ er i formation, det är dags för El Clasico, det är dags för explosion.