Kai Havertz skapar historia, Europasvepet vecka #22

30.05.2020

Tyskland

Han har slagit stort även på den större fotbollspublikens radar nu. Kai Haverts har kommit fram med smäll och slår bara ännu högre desto mer han får spela. Yngsta i Bundesliga när han började och resten är historia. Han är numera det mest lovande Bayern Leverkusen har fått fram på flera år och kanske lär bli den största talang klubben någonsin producerat. Igår såg han till att slå ett till rekord, för sedan Bundesliga kom tillbaka efter krisuppehållet har Havertz spelat som falsk nia i skadade Kevin Vollands position något som passat honom mycket bra. Nu är killen den enda spelare under 21 år i Bundesliga någonsin som gjort 35 mål. 

Det är bara början för den unga tysken. Hela världen kommer slås om Kais underskrift men cornakrisen kommer göra att det kommer ta något år innan någon vågar spendera de stora pengarna på honom vilket lär resultera i minst ännu en säsong i Bayer. En spelare som redan har hela paketet: Förmågan att röra upp kaos på plan, dribblingarna, spelförståelsen. Det här kan bli så stort. 

Vem kommer lyckas köpa Tysken?
Vem kommer lyckas köpa Tysken?

England

Det allra galnaste från England hittar vi den här veckan i en intervju med före detta engelska Premier League domaren Mark Clattenburg. Hans uttalande om hans dömande av Champions League finalen 2016 mellan Real Madrid och Atletico Madrid höjde på en del ögonbryn. Mark Clattenburg upptäckte i halvtid att 1-0 målet Real Madrid hade gjort i första halvlek var aningen offside. 

Vad Clattenburg gjorde för att rätta till misstaget? Det helt oväntade som ingen hade kunnat ana och som egentligen öppnar stort utrymme för att ha en moralisk och regelmässig debatt om en domare ens får agera på ett följande sätt. Clattenburg bestämde sig nämligen för att dela ut en straff till Atletico de inte skulle haft när matchen började igen för att väga upp sitt misstag. När mittbacksveteranen Pepe i Madrid kom fram för att säga "Det där var ingen straff", Svarade Clattenburg bara "Och erat första mål borde inte ha räknats".

Ödet ville ändå inte att Atletico Madrid skulle vinna den kvällen då Ateltis Antoine Griezmann missade straffen och Atletico förlorade sedan finalen på straffar efter förläggning.

Ateltic fansen kan inte klaga som fick straffen och Madrid fansen kan inte heller klaga då de vann i slutet. 

Men vi måste ändå fråga oss: Får en domare göra så här? Vad säger reglerna?

För evigt en rubrikernas man - Mark Clattenburg
För evigt en rubrikernas man - Mark Clattenburg

Italien

PSG har haft ett spännande experiment på gång med Mbappe, Neymar, Cavani, Di Maria och Icardi. 

Rapporter gjorde gällande att Icardi, som lånades in till PSG inför den här säsongen, saknade Milano och därför inte hade för avsikt att stanna i PSG. Men detta har visat sig helt fel för SKY Italia kom runt midnatt till lördagen ut med uppgifter om att Mauricio Icardi köps lås från Inter Milan av Paris. Stora nyheter för Icardi men framförallt för PSG som säkrar en av världens bästa anfallare för flera år framåt. Stora vinnare i den här affären blir Inter Milan som får bra betalt för Icardi, 600 miljoner kr är en bra summa. Den Italienska klubben kommer att använda pengar för att förnya sin trupp så att de fortsätter hänga på Juventus i toppen av Seria de kommande åren.

Fler mål väntar Icardi på Parc Des Princes
Fler mål väntar Icardi på Parc Des Princes