Jag hoppas Chelsea förlorar i CAS

25.11.2019

En poängfördelning rättvis City men likväl en insats där Chelsea förtjänade mer.

Det har varit nya, främmande förutsättningar i mångt och mycket för Chelsea denna säsong. Laget har en oviss framtid, då klubbens överklagan på deras förbud mot spelarköp går upp i rätten just nu i CAS, idrottens skiljedomstol. Men på fotbollsplanen med en ny generation nya Chelsea-spelare och ett starkt ledarskaps i Frank Lampard har det sett betydligt bättre ut.

Började matchen stark

För det såg allt bra ut när matchen vevade igång. Chelsea började nämligen imponerande. Kante och Kovacic höll rent i mitten och William, Tammy Abraham och Emerson såg pigga ut där den förstnämnda speciellt hade en fin första halvlek. Anfall efter anfall attackerade hemmalaget, ström efter ström av Chelsea spelare for fram.

Man pressade City högt upp i banan och van en del bollar i farliga lägen de första 20 minuterna. City som på tal om pressat var extremt pressat att ta 3 poäng inför matchen efter några, med city mått mätta, turbulenta veckor. Storförlust mot Liverpool innan landslagsuppehållet, 9 poäng bakom konkurenterna i ligatabellen samt ett bråk som fick stort medial uppmärksamhet i det engelsk landslaget efter att en av Citys viktigaste spelare Raheem Sterling tagit strypgrepp på Liverpool Joe Gomes.

"Maskinen"

Men City hittade ändå ytor bakom Chelseas försvar (där Dé Bruyne var extra farlig med sina instick) men man fick ändå inte till något. Chelsea såg ut att vara aggressivare offensivt och tillslut lyckades N´Golo "Maskinen" Kante aka Mr.Energi på något viss skjuta in 1-0 till hälften liggandes ner.

Citys avslut hade hittills varit farliga dock nådde inga mål. Det skulle inte håla i sig länge. Efter 1-0 målet vacklade Chelsea till. De Bryune för 1-0, otroligt strak match för belgaren, efter att hans skott styrts in i mål av Chelseas Kourt Zomua. Det han inte heller gå allt för lång tid innan Riyad Mharez sedan med en vacker solorädd fixade 2-1 strax innan halvtid.

Ingen klockren säsong för Chelsea

Denna säsong har givetvis inte varit klockren för Chelsea. Man har tappat många flermålsledningar, och andra halvlek har speciellt varit problem för det här laget. Men samtidigt vill man ta det positiva med sig och erkänna vad spännande det här unga Chelsea laget är.

Ja svårigheterna med andra halvlek var det ja! Denna match sista 45 minuter var tämligen en helt annan historia än de första. Chelsea var inte med på samma sätt som man börjat matchen och City hade totalt kontroll på matchbilden, dikterade matchtempot och hade bollinehavet. Endast hjältemodigt försvarsspel höll Chelsea kvar i matchen. Både Aguero, David Silva och Rodri byttes ut efter skador något som borde ora Man City lägret. Och James, Lampards kelgris, fick hoppa in för att ge Chelsea förnyad kraft tillsamans med Batushai och Mount.

Inga fler mål delades ut till något lag under ordinarie tid även om City hade flera lägen att utöka. 3-1 skulle dock tillslut komma för Manchester City på övertid då Ramhem Sterling stötte in vollymål bakom Kepa Arizblanga, målet dömdes dock bort för offside av VAR.

City var bättre individuellt. De var inte flera dimensioner bättre denna gång likt den smärtsamma 4-0 förlusten förra säsongen. Likväl är det en förlust för Chelsea.

Rätt riktning

Det är några avgörandet veckor som väntar Chelsea, framtiden utanför planen är oviss. De kanske inte kan styra sitt öde i idrottens skiljedomstol, men sin framtid på planen kan de i var fall påverka, och denna match var (trots förlust) en bra indikation på att Chelsea under Frank Lampard rör sig i rätt riktning.

Nä, jag ska faktist ta bladet från munnen och säga något som många skulle påstå vara galet: Jag hoppas inte Chelsea vinner målet i rätten. Jag hoppas i själva verket de förlorar. Jag hoppas Chelsea låter detta unga lag få fortsätta med projekt "ombyggnation Chelsea" ostört.

3 rättvisa poäng till City men ändå en insattas där Chelsea förtjänade mer.