En blixt från klar himmel-Manchester City-Bournemouth

26.08.2017
Det var en rafflande match på nordkusten med sista-minuten-drama, ett Bournemouth som krigade för sin första PL poäng den här säsongen och ett och sprudlande Manchester city som spred magi runt omkring sig.

Det såg sannerligen ut som om Bournemouth skulle stå ut och få med sig sin första PL poäng säsongen 2017/2018.

Dessförinnan i hela första halvlek och en hel del även i andra hade manchester City haft stor show.

Härlig eftermiddag.

Solen sken över Vitality Arena dagen i ära och Manchester City gick ut till matchen med en härlig inställning och en förväntan att ta hem alla tre pinnar efter den ytterst tråkiga missräkningen senast mot Everton. Hela laget verkade uppriktigt sagt vara på spelhumör och energin gick stundtals att ta på. Nånstans börjar man ju nu se idéerna från, det förvisso ifrågasatta, geniet Guardiola blomma ut, sakta men säkert.

Bernardo Silva visade varför han den här sommaren värvades för just de pengarna han värvades för. Danilo och Mendy for fram på sina kanter, Gabriel Jesus slet och kämpade på topp och Kevin de Bruyne var så där speciellt bra som bara han kan vara. Listan blir väldigt lång, och då har vi inte ens nämnt att Otamendi INTE gjorde nåra tabbar i matchen och Kompany spelade 90 minuter utan att dra på sig skada.

Första halvlek-City halvlek.

Men det började ju ändå bäst för Bournemouth som genom Charlie Daniels i den 12 minuten satte ett riktigt drömmål på volley. City lät dock inte åskådarna vänta "utan gav svar på tal" på bästa sätt och bjöd upp till riktig dans där hela laget stod för en fantastiks insats. I den 30: onde minuten kompletterades kvitteringsjakten genom Gabriel Jesus som kunde sätta Ake ur position sätt in bollen i mål bakom en förövrigt, matchen igenom, bra Begović. City fortaste att efter kvitteringsmålet pressa på.

Frustrationen blev given

Ändå började frustrationen bli allt mer och mer given. City spelade bra, City spelade väldigt bra men kom inte till lägen de behövde och hade därför väldigt svårt att döda matchen. Detta tillsammans med att Bournemouth tog vara på varje chans att döda tid skapade en fientlig stämning och frustrationen övergick sakta i ilska.

Jag tappade andan för en sekund när norrmannen och superlöftet Joshua King någonstans i mitten av andra halvlek prickade stolpen och kunde se morgondagens rubriker passera revy.

I ärlighetens namn är det svårt att stämpla Bournemouth som dåliga i denna match. De slet, de kriga, det såg inte snyggt ut men det funkade resultatmässigt... i alla fall ett tag.

En blixt från klar himmel

City som spelmässigt vid det här laget trappade ner något såg väldigt missnöjt ut. Det hela blev som mest uppenbart när Guradiloa hoppade ur sin tekniska area för att gå och ha ett rejält snack med Eddie Howe om hans lag time wasting. Domarna fick lunga ner det hela innan vi är tillbaka där vi började.

Ett slitet Bournemouth, (ett frustrerat city) som var så nära säsongens första poäng. Och som mycket väl hade kunnat lyckats om inte en blixt från klar himmel anlände, Raheem Sterling. På absolut stopptid stormade den ofta kritiserade engelsmannen fram och tryckte in vinnarhålet, 2-1 City vild glädje.

Att Raheem sterling drog på sig sitt andra gulla kort efter målfirandet spelade minder roll, om en match är han tillbaka-redo att tackla framtiden. Precis som det här laget.

Det var en rafflande match på nordkusten med ett sista minuten drama, ett Bournemouth som krigade för säsongens första poäng och ett sprudlande Manchester city som spred magi runt omkring sig.

Och så har vi ju den där blixten-Raheem Sterling.