De fulaste fotbollströjorna någonsin

23.04.2020

Fotboll, the beautiful game. Men ibland inte riktig så vacker som vi önskar. Genom åren har vi blivit bjudna på några riktig fula och märkliga fotbollsställ som lämnat oss funderande vem som är så ond att man släpper lös en sådan ren och skär ondska i världen. Vem kan skapa dessa osmakliga, udda och absurda fotbollsställ och vad för dold agenda kan de ha? Vi kommer att kunna besvara 0 av de 3 frågorna men vi kan erbjuda er att ta en titta på några av dessa ställ.

Med det sagt här är 12 fotbolls tröjor som definitivt kommer traumatisera dig. Känsliga tittare varnas och innehållet är inte passande för barn under 16.

Sporting Brava (2019-18)

Sporting Brava var säsongen 2019 redo att gå ut i strid med svett, blod och pansar, ja, pansar. Fråga er själva om det finns något mer krigiskt än pansar det är den exakta definitionen av vad du har på dig i i krig. Så inspirationen var i grund och botten gamla antika romerska soldater. Jag vet inte om ni lyckades riktig med ändamålet kompisar men...

Hur som helts nästa!

München 1860 (2018-19) 

Oktoberfesten är en stor händelse i München i oktober som namnet avslöjar. Båda München 1860 och Bayern München klär upp i klassiska tyska kläder och dricker öl på fester arrangerade av klubbarna. Men ska vi inte hålla festandet till festen? Den här dräkten är ganska rolig, jag ska inte ljuga, men den är också något väldigt bisarr. 

La Hoya Lorca (2013-14)

Om jag inte var sugen på ärtor innan jag såg den här tröjorna lär jag vara det efter att jag har sett den här tröjan. Det måste varit en riktig hungrig designer som jobbade på det här projektet. Att se sina lagkamrater som mat verkade hjälpa La Hoya, kanske det gav de bosten som landade de andra platsen i andra ligan.

Getafe (2009-10)

Jag har absolut inget emot att man marknadsför sitt samarbete med sin partners på spektakulära sätt men Getafes samarbete med Burger King från 2009 tar väl priset. Vänd ut och in på tröjan och du hittar Burger King gubben på insidan. Jag ska inte ljuga: det är något av det mest invatiova jag sett.

Burger King: vi vill ha något riktigt ögonväckande mate!

Getafe: stå still precis där där du står jag har en strålande idé!

1860 München (2010-11)

Utsidan 

Okej, den här tröjan kanske inte var så hemsk vad vet jag? Om man kollar noggrant så kan man se att det faktiskt finns ett mönster inlagt i tröjan med bilder på gamla legendarer och vänta en minut... jaså tröjan har en helt annorlunda baksida. Hur tänkte man här. Det var lika mycket symfoni mellan framsidan av den här tröjan och baksidan som det finns mellan Grizmann och Messi i Barcelona den här säsongen.

Grizzman: Passa bollen Leo

Leo: Nej 

Insidan
Atletico Bilbao (2005-06)
Inte riktig säker på vad det är tröjan ska föreställa men det var en hyllning till Bilbaos hundraårsdag bestämde sig Dario Urzay en lokalkonstänär för att inspireras av Guggenheim museet. Intressanta mönster som liknar... krossade tomater? Blodplättar? Kanske ni bara ska anställa Nike nästa gång Bilbao

CD Palencia (2016-17)

Att anställa Nike behöver uppenbarligen inte det heller garantera succé tydligen. Fråga bara CD Palencia som fick den här tröjorna inför säsongen 2016-17.

När tränaren beordrade sina spelare att lägga på lite extra muskler över semestern är jag ganska säker att det här inte var vad han menade. Tänk på saken, vilka genier, jag vill spela för det laget, ja då behöver jag aldrig köra fyspassen. Någonsin. Igen. Enda orosmolnet är att Cristiano Ronaldo troligt skulle vilja lämna in en stämningsansökan för plagiat av hans sexpack.

Cultural Leonesa (2014-15)

Jag är ganska säker på att man sätter på finkläderna efter att man vunnit ligaguldet men inte de här boyzen. De bestämde sig för att klä upp sig som gentlemen samtidigt som de spelar fotboll.

Okej, vänta en sekund. Jag vet att fotbollen haft en del imageproblem senaste åren med filmning som helt ärligt skämmer ut sporten men att käl sig i fint under matcher är nog troligtvis inte rätt sätt att återställa fotbollens värdighet.

Zamora (FC 2018-19)

Det finns en anledning varför Kappa inte har mer kontrakt med stora fotbollsklubbar än Napoli. Vad tänkte man på här?

Jag börjar lägga märke till ett läskigt mönster hörni: Vad är det med spanska lag och att sätta människoorgan på fotbollströjor. Vänner, det är nästan läskigt. Jag har en konspirationsteori som säger att den som gör de här tröjorna är samma kille men vet vet? Jag är nästan säker på att jag hade kräkts klart när jag såg denna tröja när jag läste texten baktill:

"The blood, that reddish fluid that transports life through our body, which is born and flows from the heart to nourish our emotions and feelings."

Vad har det att göra med någonting? Är det något jag missar är det något jag inte förstår. Vet ni vad. Jag bara... jag ska bara...godnatt.

The Colorado Caribous (1978)

Jag ger upp. På grund av trauma begår härmed bloggen självmord. Nej, sånt ska man inte skoja om men jag driver inte. Jag kan se mig själv lägga av ett tag med bloggen, jag skojar inte ens. Jag.... jag ger upp.


Det var allt för idag hörni. Hoppas ni tog er igenom allt det här med livet i behåll jag gjorde det helt säkert inte. Kommentera vilket ställ ni tyckte var abslout värst och vilken som var helt okej.


Tills nästa gång, farväl.