Champions League är tillbaka!

07.03.2017

Real Madrid åker till Neapel och sao Paulo stadion. Det kommer vara en kokande stämning med de 70.000 åskådarna som definitivt kommer ta den här matchen till en helt ny nivå. Napolis lagkapten Marek Hamšik "sao Paulo kommer inte svika". Att Napoli kommer gå full framåt från första sekund för att vända 3-1 underläget är det ingen tvekan om. Med fansen i ryggen och med den inställningen Napoli har, kommer det här att bli en svår uppgift men inte omöjlig.

Men man kan se det hela ur olika perspektiv! När (ingen fråga om "om" utan "när") Napoli trycker gasen i botten tror jag att Zidane kommer att få Napoli precis där han vill ha de. Låta Napoli skötta bollspelet och istället spel på kontringar.

BBC har varit diskuterade den senaste tiden men det ser ut som att Zidane väljer att satsa på trion. Självklart har Ronaldo dippat och Bale har varit borta ett långt tag samt Benzemas som varit sisådär denna säsong i ligan. Men det folk inte har i tanke att det är oftast i såna här sammanhang BBC, och i synnerhet Benzemas i jämförelsen med sitt vardagliga "La liga jag", är som bäst. För är det något jag lagt märke till så är det att de tänder till när det vankas Champions League.

Att Mertens är tillbaka, efter den lilla sträckningen han fick mot Roma, är för övrigt ett stort plus för Napoli men för att han ska göra någon skillnad, gäller det att han och hans anfallskollegor Callejon och Insigne inte blir bortplockade av Real försvaret som senast.

...

Arsenal ska försöka vända mot Bayern. Host, host, skratt!

Nej, men skämt åt sido- den här matchen spelar Arsenal för att vissa att de har något att sätt upp i Champions League och mot Bayern Munich och genom det ge lite hopp till fansen. Att försöka blåsa lite liv i den här säsongen som blåser åt fel riktning. Arsenal kommer nog att försöka gå framåt men inte i en jätte intensiv fart. Det gäller att rädda säsången,

Jag tror att Arsenal lyckas vinna med 3-0. Host, host, skratt, skratt igen. Endas ett Arsenal fan hade kunnat säga så. Jag säger inte att det är omöjligt men det ligger liksom i min natur att driva med Arsenal.

Bayern Munich kommer förövrigt med starkt självförtroende och det är väl klart att även om Arsenal är hemma på Emirates så ska Bayern utan större problem avverka den här matchen, om inte annat ta sig till kvarten.

Två lag som ska vända, två lag som ska försvara(ledningen). Mina damer och herrar, Champions League är tillbaka!